Wetenschappelijk onderzoek knie artrose

02-12-2020


Lluvianca Eendragt is op dit moment in haar laatste jaar van de studie Musculoskeletale revalidatie manuele therapie en is op zoek naar mensen met knieartrose ivm een wetenschappelijk onderzoek voor haar studie.


Gezocht: patiënten met knieartrose

Beste cliënten,
Voor een afstudeerproject in het kader van de Master Musculoskeletale Revalidatie Manuele Therapie zijn wij op zoek naar patiënten met knieartrose.
Knieartrose is de meest voorkomende vorm van artrose. Het is gebleken dat oefentherapie binnen de fysiotherapie een gunstig effect heeft op de ervaren knieklachten. Nu willen we juist het effect van manuele therapie op knieartrose wetenschappelijk in kaart gaan brengen. Binnen de manuele therapie is er over dit item behoefte aan meer wetenschappelijk onderzoek.

Wat houdt dit onderzoek in?
In dit wetenschappelijke onderzoek krijgt u oefeningen om uit te voeren. Daarnaast wordt er manuele therapie door middel van specifieke technieken in het kniegewricht toegepast door de fysiotherapeut. Het programma duurt 13 weken waarbij er wekelijks een behandelsessie is.

Wie kan deelnemen?
Inclusiecriteria:
- Bent U ten minste 45 jaar oud?
- Ervaart u minstens 3 maanden pijnklachten aan de knie?
- Is de door u ervaren ochtendstijfheid in de knie korter dan 30 minuten?

Dan zijn wij naar u op zoek!

We willen het onderzoek plaats laten vinden tussen november 2020 en januari 2021.
Wilt u meewerken aan het onderzoek? Of kent u iemand die voor dit onderzoek in aanmerking komt? Geef dit door aan uw therapeut!
U kunt mij ook via de mail bereiken via lluvianca@fysiotherapiesempke.nl

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
Lluvianca Eendragt