Beste cliënten van praktijk Fysiotherapie ’t Sempke,

Hieronder enige informatie in een noeste poging u enig houvast in de onoverzichtelijke jungle van de ziektekostenverzekeraars te verschaffen.
Wist u dat er eigenlijk maar 10 grote zorgverzekeraars zijn?
Als koepelorganisaties hebben zij een aantal zorgverzekeraars onder zich.

 

Tijden veranderen en sommige zorgverzekeraars stellen naar onze mening te veel extra eisen aan ons fysiotherapeuten. Eisen die bovendien nauwelijks iets met ons vak te maken hebben. De tijd die we hieraan kwijt zijn kunnen we dus niet aan u besteden. Bovendien is het tarief dusdanig laag, dat we daarvoor niet meer de kwalitatieve behandeling kunnen leveren die u van ons mag verwachten.

Daarom hebben wij helaas de beslissing moeten nemen om met een aantal ziektekostenverzekeraars géén contractverlenging aan te gaan.

Wij hebben in 2024 WEL een contract met deze koepelorganisaties:

 • DSW
 • ONVZ
 • VGZ
 • ASR
 • CZ (behalve Just)
 • Achmea

Indien u bij deze verzekeraar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten, dan wordt deze aanvullende verzekering aangesproken als u bij ons in behandeling komt. Onze factuur zal dan door Fysiotherapie ‘t Sempke rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar verzonden worden.

Wij hebben in 2024 GÉÉN contract met deze ziektekostenverzekeringen:

 • Caresq; Eucare
 • Zorg en Zekerheid
 • Eno
 • Menzis
 • Just (onderdeel van CZ)

Ondanks dat we met bovenstaande zorgverzekeraars géén contract hebben kunt u natuurlijk gewoon van onze diensten gebruik blijven maken.

Een overzicht van onze diensten en bijbehorende tarieven vindt u bij tarieven op onze website en op het publicatiebord in de wachtkamer.

U krijgt per mail (anders per post) een factuur van Fysiotherapie ´t Sempke:

 1. Indien u geen aanvullende verzekering (AV) heeft of over uw budget van uw AV heen bent.
 2. Indien u een aanvullende verzekering bij één van de zorgverzekeraars heeft waar wij géén contract mee hebben.

U kan deze factuur desgewenst bij uw zorgverzekeraar indienen en zij beoordelen dan of dat ze de door u gemaakte kosten (deels?) gaan vergoeden.

Klik hier voor de verschillende vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg in 2024.

Tot slot:
heeft u vragen of opmerkingen over de factuur of de wijze van betalen neem dan contact op met uw behandelend therapeut. Want u bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de betaling van onze factuur binnen de gestelde betalingstermijn.

Verwijzing naar uw eigen zorgverzekeraar:
Omdat elke polis en elke zorgverzekeraar weer andere voorwaarden heeft is het voor ons ondoenlijk om van elke individuele situatie op de hoogte te zijn. Voor meer informatie over de vergoeding van fysiotherapie / manuele therapie of uw individuele polis verwijzen wij u graag naar uw zorgverzekeraar en raden u aan om uw polisvoorwaarden hierop na te zien.